Rendezvényzervezés, Hangtechnika, Rendezvények
Capricco Művészügynökség és Műsoriroda Címünk: 2016 Leányfalu, Kerekhegyi utca 17. Telefonszám: +36-26-816-103, +36-30-949-07-87 E-mail: capricco@gmail.com
Kezdőlap > Zenei előadók > Koós János >
vissza :: Zenei előadók

Koós János pop énekes

Koós János énekes

Kapitány Kapitányom 

Nem is tudom mit kéne írnom. Egy vidám emberről egy temetés kapcsán illene valami felemelő, pátoszos nemes gondolatot megosztani, de csak vidám történetek jutnak eszembe Veled kapcsolatban. Nem említhetem dalaidat sem, hiszen szinte mindenki kívülről fújja az ismert slágereket.

Bubik Pista mikor először találkozott Veled egy fellépésen kívülről idézte: „A sarkon túl vár a kedvenc hadseregem” Te vagy hát a Koós Jani?

Ilyen közvetlennek, barátságosak, szeretetteljesek voltak Veled, szinte mindenki aki ismert, és aki nem, az is úgy gondolta, vagy talán úgy is érezte, hogy már találkozott Veled, vagy focizott már vagy tán együtt volt Veled katona. Közvetlen, barátságos voltál mindenkivel. És ezt érezték. Szerettek.  

Több mint tíz évig koptattuk az ország színpadait, miközben rengeteget tanultunk melletted a szakmáról és az életről is. A jó hangulat melletted életforma volt. Nem is zeneileg, mert azt evidenciának tekintettük.  És mint említetted evidenciákról nem vitatkozunk! Fontos dolgokról, pl. a halászlé főzés, vagy egy új jobbszélső a Fradinál... arról igen. De hogy siker lesz a koncerten, vagy odaérünk-e időben,  arról nem érdemes szót sem ejteni. Idegeskedni meg pláne nem. A siker biztos volt, a koncertek éveken keresztül pontosan mentek. A nehezebb élethelyzetekből viccet csináltál, vagy a humor szemüvegén keresztül nézted, láttattad a helyzetet és így szebb volt mindenkinek.

Talán az első komolyabb mondatot Aradszky Laci temetésén hallottam tőled:

„Lacikám nem búcsúzom, mert hamarosan találkozunk.”

Nyugodt, optimista és főképp vidám életszemléletet sugároztál magad körül, mint egy jó hajós kapitány. Most pedig új, ismeretlen vizekre hajózol.

Én így búcsúzom hát tőled: Jó szelet Kapitány!

 

 


vissza :: Zenei előadók